Tugas B.Sunda
Cara Membuat Kiripik Lantak
Nama :
Topik
hidayat
Dinda
azkia
Siti
mulyana
Rahman
taufik
Nikmatullah
Muhammad
Yusuf
Alat Jeng Bahan Nyien Kripik Lantak
a. Panci kanggo ngagoreng
b. Parutan kanggo motong cau
c. Spinner kanggo misahkeun cau kalawan
lisah
d. Pakakas goreng kalawan sistem vakum
e. Molen kanggo nyampur cau kalawan
rupi-rupi rasa
·
Bahasa Sunda
·
buah cau anu atah keneh
atawa palih asak 1 kg
·
cai kapur seureuh 1
sendok neda
·
lisah kanggo ngagoreng
1 kg
·
cai secukupnya
·
uyah 1/2 sendok teh
·
350 gr gula keusik
·
daun pandan 2 lambar
anu atos bersih
Cara Nyien Kripik Lantak
1. Bantun buah cau anu atos disiapkeun kaliwat butik kulit na
sarta kumbah dugi bersih
2. Potong barobah kaayaan dua haturan buah cau anu atos bersih
kaliwat rajang ipis manjang
3. Keueum dina cai bersih anu atos dicampur kalawan cai kapur
seureuh
4. Diamkeun selamam 35 menit kaliwat leumpang sarta tiriskan
5. Taburi kalawan uyah lemes cau anu atos dikeueum sambil diaduk
dugi merata
6. Goreng cau dina lisah panas dugi tuus sarta rangu,leumpang
sisihkan sakedap
7. Kulub gula keusik kalawan cai secukupnya dugi gula barobah
kaayaan larut sarta ngagolak sareng daun pandan
8. Piceun daun pandan kaliwat ngasupkeun cau anu atos digoreng
kedalam rebusan gula keusik
9. Galo rata sarta antos dugi tercapur rata
10.
Keripik cau siap kanggo
disajikeun
Manfaat Kripik Lantak
1. Serat henteu ngan midamel beuteung
karasaeun langkung caos,nanging oge ngurangan masalah pencernaan,kaasup nyukur
resiko kanker kolon.
2. Sababaraha panalungtikan
nembongkeun,dina jumlah ageung serat tiasa ngabantuan mengatur takdir gula
getih sarta insulin. Ieu sababna,jalmi anu sering mengkonsumsi serat condong
langkung langsing.
3. Asupan serat luhur kabuktian
ngalaunkeun timbulna plak ku kolesterol dina wanoja anu nalangsara panyakit
jajantung.
4. Konsumsi serat anu cekap bade
nangtayungan jajantung kalawan nurunkeun kolesterol jahat tanpa ngurangan
takdir kolesterol sae. Ieu margi pangan luhur serat umumna pendek kandungan
lemak jenuh sarta kolesterol.
5. Serat midamel neda janten langkung
alon sarta beuteung enggal karasaeun caos,ku kituna cocog kanggo padika
nurunkeun abot awak sarta ngadalikeun kalori.
6. Kitu kaayaanana serat ngaronjatkeun
pelepasan enzim pencernaan sarta mengatur hormon pankreas.
7. Serat anu cekap ngabantuan damel
peujit,ngurangan resiko divertikulosis,wasir,sarta ngaronjatkeun kecepatan
melenyapkeun zat-zat picilakaeun dina leeutan.
8. Serat anu larut lembut pisan sarta
tiasa nulungan maranehanana ngalaman iritasi dina peujit
Sejarah Kripik Lantak
Keripik cau nyaeta leeutan anu dijieun
ti cau anu diiris ipis saterusna digoreng kalawan ngagunakeun tipung anu atos
dibumbui. Biasana rasana nyaeta asin kalawan aroma bawang anu pelem. Leeutan
ieu sumebar ampir merata di sakumna Pulo Jawa.
Kanggo ayeuna,Keripik cau atos ngabogaan
variasi rasa. anu kakoncara nyaeta Keripik Cau Coklat Has Lampung. Keripik cau
ieu pembuatannya ngaliwatan proses Oven sarta sanes digoreng ku kituna tiasa
langkung tahan lami sarta oge atos ngabogaan sagala rupa varian rasa. Anu nu
mawi kakoncara nyaeta rasa asin,rasa,amis,rasa coklat,keju,mocca,pinareup sarta
Strawber henteu di terang tangtos saha nu nyieun kahiji kripik cau nanging
keripik cau ieu asalna ti pulo jawa
0 komentar:
Posting Komentar