Home » » Tugas Bahasa Sunda SMK

Tugas Bahasa Sunda SMK



Tugas B.Sunda
Cara Membuat Kiripik Lantak

Tugas bahasa sunda SMK

                                                                                                                      
Nama :
            Topik hidayat
            Dinda azkia 
            Siti mulyana            
            Rahman taufik       
            Nikmatullah            
            Muhammad Yusuf









Alat Jeng Bahan Nyien Kripik Lantak

a. Panci kanggo ngagoreng
b. Parutan kanggo motong cau
c. Spinner kanggo misahkeun cau kalawan lisah
d. Pakakas goreng kalawan sistem vakum
e. Molen kanggo nyampur cau kalawan rupi-rupi rasa

·       Bahasa Sunda
·       buah cau anu atah keneh atawa palih asak 1 kg
·       cai kapur seureuh 1 sendok neda
·       lisah kanggo ngagoreng 1 kg
·       cai secukupnya
·       uyah 1/2 sendok teh
·       350 gr gula keusik
·       daun pandan 2 lambar anu atos bersih





Cara Nyien Kripik Lantak

1.    Bantun buah cau anu atos disiapkeun kaliwat butik kulit na sarta kumbah dugi bersih
2.    Potong barobah kaayaan dua haturan buah cau anu atos bersih kaliwat rajang ipis manjang
3.    Keueum dina cai bersih anu atos dicampur kalawan cai kapur seureuh
4.    Diamkeun selamam 35 menit kaliwat leumpang sarta tiriskan
5.    Taburi kalawan uyah lemes cau anu atos dikeueum sambil diaduk dugi merata
6.    Goreng cau dina lisah panas dugi tuus sarta rangu,leumpang sisihkan sakedap
7.    Kulub gula keusik kalawan cai secukupnya dugi gula barobah kaayaan larut sarta ngagolak sareng daun pandan
8.    Piceun daun pandan kaliwat ngasupkeun cau anu atos digoreng kedalam rebusan gula keusik
9.    Galo rata sarta antos dugi tercapur rata
10.                       Keripik cau siap kanggo disajikeun






Manfaat Kripik Lantak
1. Serat henteu ngan midamel beuteung karasaeun langkung caos,nanging oge ngurangan masalah pencernaan,kaasup nyukur resiko kanker kolon.
2. Sababaraha panalungtikan nembongkeun,dina jumlah ageung serat tiasa ngabantuan mengatur takdir gula getih sarta insulin. Ieu sababna,jalmi anu sering mengkonsumsi serat condong langkung langsing.
3. Asupan serat luhur kabuktian ngalaunkeun timbulna plak ku kolesterol dina wanoja anu nalangsara panyakit jajantung.
4. Konsumsi serat anu cekap bade nangtayungan jajantung kalawan nurunkeun kolesterol jahat tanpa ngurangan takdir kolesterol sae. Ieu margi pangan luhur serat umumna pendek kandungan lemak jenuh sarta kolesterol.
5. Serat midamel neda janten langkung alon sarta beuteung enggal karasaeun caos,ku kituna cocog kanggo padika nurunkeun abot awak sarta ngadalikeun kalori.
6. Kitu kaayaanana serat ngaronjatkeun pelepasan enzim pencernaan sarta mengatur hormon pankreas.
7. Serat anu cekap ngabantuan damel peujit,ngurangan resiko divertikulosis,wasir,sarta ngaronjatkeun kecepatan melenyapkeun zat-zat picilakaeun dina leeutan.
8. Serat anu larut lembut pisan sarta tiasa nulungan maranehanana ngalaman iritasi dina peujit




Sejarah Kripik Lantak

Keripik cau nyaeta leeutan anu dijieun ti cau anu diiris ipis saterusna digoreng kalawan ngagunakeun tipung anu atos dibumbui. Biasana rasana nyaeta asin kalawan aroma bawang anu pelem. Leeutan ieu sumebar ampir merata di sakumna Pulo Jawa.

Kanggo ayeuna,Keripik cau atos ngabogaan variasi rasa. anu kakoncara nyaeta Keripik Cau Coklat Has Lampung. Keripik cau ieu pembuatannya ngaliwatan proses Oven sarta sanes digoreng ku kituna tiasa langkung tahan lami sarta oge atos ngabogaan sagala rupa varian rasa. Anu nu mawi kakoncara nyaeta rasa asin,rasa,amis,rasa coklat,keju,mocca,pinareup sarta Strawber henteu di terang tangtos saha nu nyieun kahiji kripik cau nanging keripik cau ieu asalna ti pulo jawa








0 komentar:

Posting Komentar

TOP


-->